reklama

Pizzeria na Bałutach po "Kuchennych Rewolucjach". Sprawdziliśmy, jak smakuje ciabatta według przepisu Magdy Gessler [test]

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor: | Zdjęcie: Przystanek Italia

Pizzeria na Bałutach po "Kuchennych Rewolucjach". Sprawdziliśmy, jak smakuje ciabatta według przepisu Magdy Gessler [test] - Zdjęcie główne

Nowy lokal na kulinarnej mapie Łodzi | foto Przystanek Italia

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Łódź po godzinachZa nami kolejne kuchenne rewolucje, które odmieniły jedną z łódzkich pizzerii. Znana dotąd „Hot Devil Pizza” wróciła w odświeżonych wydaniu jako „Przystanek Italia”. Sprawdziliśmy, co możemy zjeść według nowego menu oraz jak smakuje jedno z dań według przepisy Magdy Gessler.
reklama

Kuchenne Rewolucje od lat wzbudzają wiele emocje, głównie przez ujawnianie podejścia wielu restauratorów, którzy często mają problem, aby przekonać do siebie cennych gości. W ostatnich latach w Łodzi owocem rewolucji jest m.in. Gorąca Kiełbasiarnia, która od lat wpasuje się w bałuckie klimaty. Swoich sił w programie próbował także Doprawiony Pańcio, który niestety w ostatnich miesiącach zamknął już swój biznes.

Kuchenne rewolucje na Bałutach: Przystanek Italia

Najnowsza kuchenna rewolucja na liście łódzkich restauracji i pizzerii odbyła się kilka dni temu w dawnym Hot Devil Pizza. Lokal na wysokości przystanku Limanowskiego – Sierakowskiego przeszedł już gruntowną zmianę, a dla gości czeka oprócz nowego wystroju także nowe menu. A samo wnętrze jest bardzo przytulne.

reklama

Zaskoczeniem dla wielu może być to, że w lokalu nie znajdziemy krzesełek. Nowy "Przystanek Italia" to jedzenie na stojąco przy wysokich stolikach lub odbiór zamówień na wynos. Dużą rolę odgrywa w tym rozwiązaniu wielkość lokalu, który do największych nie należy. Mimo tego ma swój urok, a pomagają w tym imitowane koszulki, które "schną" nad naszymi głowami oraz drewniane skrzynki z pomidorami na ścianach.

A w nim znajdziemy oczywiście klasyczne jak na Italię dania, czyli pizzę oraz ciabattę z bolognese. Kilka dni po otwarciu postanowiliśmy sprawdzić, jak smakują danie serwowane według przepisu Magdy Gessler, wybraliśmy drugą pozycję, czyli ciabattę.

reklama

fot. Przystanek Italia | Ciabatta z bolognese według przepisu Magdy Gessler

Na samym wstępie recenzji warto podkreślić, że podstawą tego smacznego dania jest pieczywo, a to było samo w sobie bardzo świeże i chrupiące. Na dolnej części bułki znajdziemy pachnący włoskimi wakacjami farsz, który składa się z sosu bolognese z wołowego rostbefu, pomidorów, natki pietruszki, a cały został wykonany na włoskim winie. Wszystko to zostało pokryte przygotowanym na miejscu pesto. To połączenie sprawia, że będąc na Bałutach, choć na chwilę możemy się przenieść do słonecznej, nomen omen, Italii. Cena zamówionego dania to 35 zł.

Naszym zdaniem, zakładając, że oceniamy smak i przemianę pizzerii wystawiamy notę bardzo dobrą. Trzymamy kciuki i trzymamy kciuki, że ta rewolucja zostanie z nami na dłużej.

reklama

 

reklama
reklama
Artykuł pochodzi z portalu tulodz.pl. Kliknij tutaj, aby tam przejść.
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

Najlepsze i unikalne treści ze Zgierza i okolicy

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama