Targi „Garden i Murawa Expo” skierowane są miłośników ogrodów oraz osób, którzy cenią sobie piękno natury i chcą wzbogacić swoje otoczenie o nowe rośliny, narzędzia ogrodnicze, małą architekturę i dekoracje.
„Garden i Murawa Expo” w Łodzi
W sobotę stoiska można zwiedzać do godz. 17, a w niedzielę od 10 do 18. Targi mogą okazać się inspiracją do zagospodarowania balkonów, ogrodów, działek, tarasów oraz parków.Na miejscu znajdują się stoiska producentów roślin.
- Jesteśmy producentem roślin ozdobnych do ogrodów, od bylin po drzewa, poprzez krzewy iglaste i liściaste. Na stoisku prezentujemy rośliny zimozielone, np. laurowiśnię żywopłotową, która pięknie kwitnie na biało, poza tym jałowce czy turzyce - mówi Marta Kornacka z firmy Plantico.
Podczas łódzkich targów towarzyszy jej Renata Gaca, przedstawiciel handlowy firmy.
- Nasze produkty można kupić w Nowym Dworze Mazowieckim lub u naszych dystrybutorów lub za pośrednictwem sklepu internetowego. Podczas targów w Łodzi stawiamy nie na sprzedaż a na doradztwo i edukację
- mówi Renata Gaca.
Podczas wydarzenia zaplanowano także wykłady. Prelegenci opowiadają o tematach związanych ze światem ogrodów, m.in. o pszczołach, porostach, nawadnianiu roślin czy domowym zielarstwie.
Gościem jest Dorota Zawadzka, która doskonale wie, jaki wpływ na nasze samopoczucie ma praca w ogrodzie.
Zwiedzający mogą znaleźć na miejscu także nasiona warzyw i owoców, systemy nawodnień, a także sauny ogrodowe, profesjonalne wędzarki czy taczki samojezdne.
- Jesteśmy po raz pierwszy w Łodzi, siedzibę mamy w Warszawie. Nasza firma oferuje balie ogrodowe. W Polsce działamy od półtora roku, a na Litwie od 11 lat
- mówi Ludmiła Mavrić z Amber Tubs.
Balia w ogrodzie pozwala poczuć się jak w jacuzzi lub termach.
- Zainteresowanie baliami jest ogromne. Klienci stawiają na jakość premium. Nasze produkty są dla osób z trochę zasobniejszym portfelem, ale nie za dużo. Ceny wahają się w przedziale 15-30 tys. zł
- mówi Artur Krzemiński z Amber Tubs.
Podczas wydarzenia dostępna już również strefa gastronomiczna. Na miejscu spotkamy m.in. łodzian z firmy Croffle. Działają od niedawna. Wypiekają croissanty w gofrownicy. To potrawa rodem z Korei.
- Póki co pojawiamy się na targach, nie mamy stacjonarnej siedziby. Stawiamy na naturalne składniki. Croffle wypiekamy według własnej receptury. Bazą jest krem, np. o smaku białej czekolady czy słonego karmelu. Do tego dodatki, np. kwiat róży, bławatek, nagietek, pistacja kruszono, liofilizowana malina czy orzeszki
- mówi Natalia Miksa z Croffle.
Wstęp na wydarzenie jest wolny.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.