20 deserów na bazie czekolady
Restauracje i kawiarnie biorące udział w wydarzeniu przygotowały niemal 20 deserów na bazie czekolady. Każdy będzie mógł być serwowany w towarzystwie festiwalowej kawy. Oprócz deserów przewidziano również słodki targ, czekoladowo-lodowy pop up, autorskie pinsy oraz konkursy z nagrodami.
Tiramisu w kubeczkach
Marcin Kowalczyk i Piotr Skonieczny z klubokawiarni "Prosto z mostu" na Retkini zapraszali na tiramisu w kubeczkach i słodkie, różnosmakowe tartaletki.
- Mamy też sernik nowojorski z mango, bezę z kremem czekoladowym, tort hiszpański i tartę ze słonym karmelem
- wymieniał słodkości Marcin Kowalczyk.
Brownie ze słonym karmelem
Z kolei Anna Ratajczyk z cukierni "Patera i Deska" kusiła monoporcjami w kształcie ziaren kawy oraz brownie ze słonym karmelem.
- To ostatnie to prawdziwy hit. Odwiedzający chętnie próbują też czekoladowych ptysiów z porzeczką lub kremem kinder bueno oraz makaroników. Ceny moich przysmaków zaczynają się od 7, a kończą na 22 zł.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.