- Cieszę się, bo widzę, jak dziś kuchnia łączy pokolenia - mówił przed rozpoczęciem wspólnej pracy kucharz. - Przy stołach siedzą młodzi, jak i nieco starsi. To piękne, bo dzięki temu można wymieniać się doświadczeniami, czerpać zarówno z tradycji, jak i z kulinarnych nowinek.
Kuchnia ekologiczna
Warsztaty zorganizowano w powiązaniu z odbywającym się w Łodzi Samorządowym Kongresem Klimatycznym. Ich myślą przewodnią miała być kuchnia "zero waste", czyli wykorzystująca wszystko, co jeszcze można wykorzystać.
- W kuchni ekologicznej trzeba zwracać uwagę na jakość produktów, czytać ich etykiety - podkreślał Karol Okrasa.
Kolejka po zdjęcia
Zanim warsztaty na dobre się zaczęły, do kucharza ustawiła się długa kolejka chętnych do wspólnych zdjęć. Karol Okrasa chętnie pozował, z jego twarzy nie schodził uśmiech. Następnie uczestnicy zgromadzili się przy czterech stołach, na których przygotowano wszystko, co było niezbędne do gotowania: produkty, przyprawy, garnki i patelnie.Pichcenie z Okrasą trwało dobrze ponad godzinę.
Komentarze (0)