Od piątku 12 lipca miłośnicy pizzy mieszkający na Retkini mogą korzystać ze specjalnego automatu, który na ich oczach przygotowuje przysmak. Pizzomat działa 7 dni w tygodniu i to przez 24 godziny na dobę.
– W urządzeniu można zamówić cztery rodzaje pizzy – mówi Shewakramani Rakesh, współwłaściciel firmy, która odpowiada za montaż pierwszego w Łodzi automatu. – Od klasycznej margharity, przez capriciosę aż po pepperoni. Są to pizze neapolitańskie. Wybraliśmy je celowo, ponieważ statystyki pokazują, że ten właśnie rodzaj cieszy się największym powodzeniem wśród Polaków.
Pizzę z automatu zamawia się w niezwykle prosty sposób. Na początek należy wybrać przysmak, który nas interesuje z menu na dotykowym ekranie. Cena pizzy zaczyna się od 30 zł. Kolejnym krokiem jest uiszczenie opłaty przy pomocy karty. Później już tylko czekamy na gotowy przysmak. Proces pieczenia trwa 3 minuty i możemy go oglądać w specjalnym okienku znajdującym się na wysokości głowy dorosłego człowieka. Gdy pizza jest gotowa, pakowana jest do pudełka, które wysuwa się z automatu, na wysokości pasa. Z osobnego utworu wysuwają się jednorazowe sztućce.
Jak smakuje pizza?
- Jest wyjątkowo smaczna - powiedział nam jeden z klientów, który brał udział w degustacji, która odbyła się w piątek w południe.
W Łodzi rusza sieć pizzomatów
Automat do pizzy, który stanął przy ulicy Pienistej, jest drugim województwie i pierwszym w Łodzi.
– Mamy już takie urządzenie, które działa na terenie Rąbienia – mówi Shewakramani Rakesh. – Wkrótce uruchomimy kolejne maszyny w Łodzi. W magazynie mamy ich 15 sztuk i czekamy na następne.
Komentarze (0)
Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.